6 kali berkahwin, satu masa dulu dialah Hero paling kacak di Malaysia, sekarang hilang entah kemana.

Mohd Taib @ Sabri Bin Fadzim atau lebih dikenali sebagai Sabree Fadzil. Beliau lahir pada 19 Mei 1961 dan merupakan seorang pengarah, penerbit, dan pelakon lelaki Malaysia.

Beliau mula dikenali sebagai m0del sekitar awal 1980an kemudian diperkenalkan ke layar perak menerusi filem pertama berjudul Sayang pada 1987. Sejak itu kelibat pelakon kacak ini sering menjadi perhatian di layar perak menerusi filem-filem b0x-0ffice seperti Antara Dua Hati, Pelumba Malam, Bayangan M4ut dan Sengk3ta Cinta.

Pada tahun 2008 Sabree muncul kembali dan telah mengarah sebuah filem berjudul Datin Gh4irah. Filem ini dijangka tayangan pada tahun 2011. Sabree juga sempat muncul dalam filem arahan Hairie Othman berjudul 2 Alam memegang salah satu watak utama.

Kehidupan Peribadi Sabree Fadzil

Sabree pernah mendirikan rumah tangga bersama aktres Aznah Hamid dari 1988 hingga 1991 namun kemudian jodohnya tidak kekal lama. Beliau kemudian berkahwin kali kedua dengan Habibah Hassan pada 2015. Anak sulung beliau, Nadia Yasliza berkahwin dengan Mohd Hidayat Mohd Nasir, iaitu anak kepada penyanyi dan pelakon M. Nasir pada 25 Disember 2017.

Namun Sabree Fadzil mengaku tidak sunyi bersendirian selepas enam perkahwinannya berakhir dengan perpisahan, sebaliknya tetap ceria ditemani anaknya. Katanya

“Mungkin saya kurang bernasib baik dalam perkahwinan, tetapi itu bukan bermakna saya tidak bahagia. Alhamdulillah, anak saya juga sudah besar, malah ada yang bertemu j0doh”.

“Tahun lalu, saya menerima menantu apabila anak ketiga, Nadia Yasliza mendirikan rumah tangga dengan anak Datuk M Nasir, Mohd Hidayat. Sebagai bapa, saya gembira melihat anak hidup bahagia”

Tidak pernah menutup pintu hati untuk kembali berumah tangga, Sabree akur, tidak semua wanita dapat menerima rutin kerjanya sebagai anak seni yang tidak menentu.

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress