“Akibat Terlalu Lapar Dan Penat, Kanak Kanak Ini Tertidur Sambil Memelvk Guni Cari Barang” . Bersyukurlah Dengan Segala Nikmat Yang Kita Ada

“Akibat Terlalu Lapar Dan Penat, Kanak Kanak Ini Tertidur Sambil Memelvk Guni Cari Barang” . Bersyukurlah Dengan Segala Nikmat Yang Kita Ada
Dalam kita menjalani kehidupan, ada antara kita yang tempuhinya dengan cara berbeza. Mungkin ada yang makan minumnya sudah tersedia. Namun di satu sudut, ada yang terpaksa kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Tempat tidur pula, ada yang beralaskan tilam empuk manakala ada pula yang terp4ksa beralaskan lantai simen.

Dan ada yang terpaksa sejak kecil sudah mengerahkan kudrat dan tenaga demi mencari rezeki. Berbeza dengan kanak kanak lain yang sepatutnya pada usia ini berada di sekolah belajar dan bermain bersama rakan rakan, seorang kanak kanak di Ind0nesia ini telah meng0rbankan masa kanak kanaknya demi sesuap nasi.

Baru baru ini tular satu video di laman sosial video berdurasi 15 saat yang menunjukkan seorang kanak kanak berasal dari Indonesia ini telah duduk tertidur dengan beralaskan guni yang berisi barang barang terpakai. Video kanak kanak tersebut telah mendapat perhati4n dari warg4net dengan lebih 22000 perkongsian dan peroleh lebih 19000 tanda suka.

Menerusi video terbabit dapat dilihat reaksi masyarakat sekeliling yang sebakk melihat kanak kanak tersebut. Ada antara mereka yang cuba mengejutkan dia dari tidur, dengan pangillan ‘adik’ namun mungkin akibat terlalu lapar dan penat, kanak kanak ini langsung tidak sedar walaupun telah dipanggil berulang kali.

Tidak dapat dipastikan nama dan siapa sebenarnya kanak kanak ini. Namun, moga ada sedikit pengajaran dari perkongsian ini. Menerusi laman facebo0k dimana video ini dikongsikan, rata rata warg4net sebakk melihat keadaan kanak kanak ini. Antara komen dari net1zen,

Abdul Latief “Ya 4llah, saat buka dan menonton air mataku mengaliir menanngis sediih,sungguh menyayat haati ,ya Allah semoga anak tersebut diberikan kesehatan kekvatan dan semoga kelak dewasa jadi anak yang mapan dan bahagia. lindungilah dia ya Allah”

Rrifana Rrifana “Ya 4llah lindungillah anak anak hamba kemanapun mereka melangkah, Jauhkanlah dari segala yang tak di inginkan. Amin”

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress