Astro Ria Drama: 5 Drama Yang Mempunyai Jalan Cerita Terbaik!

Siapa sahaja yang tak suka untuk tengok drama rantaian terutama sekali tengok cerita drama tempatan. Berikut kami kongiskan senarai 5 astro ria drama yang telah menjadi trending di media sosial.

1. Cari Aku Di Syurga

astro ria drama

Cerita Cari Aku Di Syurga kini telah menjadi trending di media sosial bila pelakon Janna Nick membawa watak yang seorang isteri derhaka kepada suaminya di dalam cerita tersebut .

Bukan sahaja itu, cerita rantaian ini telah dibintangi oleh barisan pelakon yang hebat seperti Aeril Zafrel, Mimi Lana, Maria Farida dan ramai lagi pelokan yang hebat.

Baca Juga:  Cara Tebus eWallet RM150 Bermula 1 Jun 2021

2. Curi-curi Cinta

astro ria drama

Cerita ini mengisahkan seorang anak yang derhaka kepada ibunya yang pasti akan menarik perhatian yang penonton tambah lagi dilakonkan oleh pelakon yang hebat seperti Zahirah MacWilson , Aiman Hakim Ridza , Uyaina Arshad , Ku Fridah dan ramai lagi pelakon yang hebat .

Curi-Curi Cinta akan ditayangkan pada hari isnin hingga khamis, pada jam 10 malam di Astro Ria. Berapa episod lagi dah nak sampai ke episod akhir!

3. Pia

astro ria drama

Cerita Pia juga merupakan sebuah cerita yang telah mendapat hati yang menengok kerana mempunyai kisah jalan cerita yang menyentuh hati. Cerita yang dikisahkan  tentang kasih sayang seorang kakak yang mempunyai adik yang kurang upaya (cacat) dan menghadapi konflik kehidupannya.
Cerita tersebut ini dilakonkan seperti pelakon-pelakon  yang hebat dan berbakat besar seperti Zara Zya, Alif Satar, Azira Syafinaz , Sheila Rusly dan ramai lagi pelakon berbakat besar.

4. Aku Yang Kau Tinggalkan

astro ria drama

Kisah cerita Aku Yang Kau Tinggalkan adalah kisah sebuah cerita yang diadaptasi dari satu buku novel cinta yang menceritakan kisah percintaan Nia dan Zaril Ikhwan berkahwin sebab untuk alasan cinta. Kisah cerita ini pulak dilakonkan oleh Elizad Sharifudin, Ungku Ismail, Aziz dan kisah cerita ini akan ditayangkan pada hari isnin sampai hari jumaat, pada jam 7 malam di siaran pada TV1.

5. 30 Pesanan Suara

astro ria drama

Sebuah drama cerita ini juga dapat perhatian penonton setia drama rantaian iaitu cerita bertajuk  30 Pesanan Suara kerana dikatakan drama cerita ini sangat ‘sweet dan romantik’ ramai yang menyukai. Drama cerita ini menceritakan kisah percintaan Safira dan Iman yang ramai menyukai cerita ini dilakokan oleh Hannah Delisha dan Shurki Yahaya.

Itulah 5 astro ria drama yang menjadi ‘trending’ di media sosial.

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *