Bagi Yang Suka Kan Pantai Tapi Tidak Suka Kesesakan Orang Ramai ,Pantai Cermin Adalah Salah Satu Tempat Yang Sesuai Untuk Dijadikan Pilihan Anda Untuk Bercuti.

Pantai Cermin adalah sebuah pekan di daerah Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia.Pantai Cermin adalah destinasi pantai yang tenang di belakang Blue Lagoon(Pantai Tg. Biru) , tersembunyi jauh di seberang Cape Rachado (Tanjung Tuan). Jalur panjang pantai luas dan damai, tetapi kurang oleh pengunjung disebabkan tempatnya yang agak terlindung. Seperti Pantai Teluk Kemang, pasir di sini adalah daripada warna jingga , tetapi dengan tekstur yang terbaik, diolah dengan deposit bijih hitam terdampar oleh gelombang laut. Perairan yang agak keruh kerana dasar laut berlumpur, tetapi ia masih bersih, dengan pemandangan indah hutan hujan dan hutan bakau di pinggir timur. Dua hotel keluarga menyediakan penginapan pangsapuri di Pantai Cermin – Casa Rachado dan Permaisuri Resort, manakala PNB Ilham Resort pada jiran Blue Lagoon.

Pantai Cermin adalah pantai yang senyap dan kurang dikunjungi oleh pelancong, ianya terletak berhampiran dengan Pantai Tg. Biru. Namun yang demikian, Pantai Cermin ini mempunyai pasir yang bewarna oren dan kemerah-merahan. Keadaan air lautnya juga tenang dan cantik.

Cara untuk ke pantai cermin

Anda boleh memandu di Jkr-ft5.svgJalan Pantai dan belok ke MYS blank.svgN167Jalan Tg. Tuan, belok kiri untuk ke Pantai Cermin dan berlawanan dengan Blue Lagoon(belok kanan) dan jika terus, anda akan memasuki Negeri Melaka dan Tg. Tuan

Alamat: batu 10, Jalan Pantai, 71050 Port Dickson

 

Jom tonton video dari Youtube Onviral 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress