Bantuan BKC Fasa Akhir RM300 Dibayar Hari Ini – Wang Tunai RM300

Bantuan BKC Fasa Akhir RM300 Dibayar Hari Ini – Wang Tunai RM300

Bantuan yang ditunggu-tunggu pada bulan Disember ini, BKC Fasa 3 telahpun dikreditkan ke dalam akaun masing-maisng bermula hari ini.

BKC Fasa 3 2021

Bantuan BKC ini terbahagi kepada 3 fasa iaitu Fasa 1, Fasa 2 dan Fasa 3.

Bantuan ini diagihkan secara one-off bertujuan untuk meringankan beban sara hidup rakyat yang terbeban disebabkan pandemik ini.

Bilakah BKC Fasa 3 Masuk?

Tarikh rasmi yang telah dinyatakan adalah pada akhir 20 Disember ini. Tetapi kemungkinan besar akan masuk bermula minggu ini SECARA BERPERINGKAT.

Kebanyakan yang masuk adalah mereka yang memiliki akaun BSN. Bank lain mungkin akan masuk secara berperingkat dari semasa ke semasa.

Bukti Pembayaran BKC Dah Masuk Ke Dalam Akaun Bank

Untuk kepastian ini, sila rujuk gambar-gambar resit di bawah. Gambar-gambar berikut adalah bukti resit daripada bank bagi mereka yang telah menerima bantuan ini.

Mohon Juga: Cara Mohon Bantuan Kewangan RM700 Seorang

Cara Semakan BKC

Untuk semakan status pembayaran, sila klik di pautan berikut :

https://bkc.hasil.gov.my/

Pautan hanya boleh disemak 20 Disember nanti. Harap Maklum.

Nilai Bantuan BKC Fasa 3

Untuk bantuan Bantuan Khas Covid fasa Ketiga ini, bagi pembayaran bulan Disember, nilai bantuannya adalah seperti berikut :

Penerima untuk Bantuan Kerajaan BKC pada fasa kali ini akan diberikan kepada kategori B40 (isi rumah) & Miskin Tegar (isi rumah).

Jumlah BKC Fasa 3 : RM300

jumlah bayaran bkc fasa 3

Info Lanjut

Kepada yang ingin mengeluarkan duit bantuan tersebut, diharap untuk semak di akaun bank anda secara online terlebih dahulu, demi kemudahan anda.

Jika anda tidak mempunyai akaun bank BSN online lagi, sila daftar MyBSN Login sekarang. Ianya memudahkan anda membuat urusan tanpa perlu beratur panjang ke atm atau ke bank.

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress