Bayaran iCitra Bulan Oktober Akan Dikreditkan Pada Hari ini – Semak Sekarang!

Bayaran i Citra Bulan Oktober Akan Dikreditkan Pada Hari ini – Semak Sekarang!

Alhamdulillah untuk siri pengeluaran kwsp i citra pada kali ini lebih mudah berbanding sebelum ini. Tampak lebih teratur sekarang ini. Majoriti telah lulus untuk tujuan pengeluaran. Dan sekarang tibalah masa untuk anda semak dan check bila tarikh bayaran kwsp i citra duit masuk akaun dari bulan pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima dan keenam (pembayaran terakhir icitra berjumlah 10k )?

Join Channel Telegram Info Bantuan Kerajaan: https://t.me/portalsemakan

Di waktu yang cukup getir ini duit yang anda ditangan anda sangat penting untuk diuruskan dengan baik. Apa sahaja boleh berlaku sekarang dan pada masa akan datang. Dengan ketidaktentuan serangan cov-19, sangat penting pengurusan kewangan dengan wang tunai yang anda terima.

Onviral akan kongsikan kepada anda jadual pembayaran bulan TERLENGKAP secara bulanan, melibatkan bayaran selama 6 bulan membantu kalangan pencarum membuat perancangan dari selama untuk 6 bulan akan datang.

Pemuda UMNO jumpa KWSP runding skim i-Citra - Kosmo Digital

Tarikh Bayaran i Citra KWSP Oktober

Untuk makluman semua tarikh bayaran i citra kwsp berbeza-bezaa dengan pencarum epf yang lain.

Tetapi pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) memberikan jaminan akan membayar pada awal bulan seperti mana anda dapat pada bulan Ogos.

Misalnya, jika bayaran i citra kwsp masuk dalam akaun bank anda pada 2 Ogos contohnya, pada bulan September anda dapat pada 2 September juga.

Walaubagaimanapun jika berlaku kelewatan pembayaran akan diselesaikan pada 2 minggu pertama pada bulan tersebut, ataaupun paling lewat pun sebelum akhir bulan semua yang memohon akan menerima pembayaran. Itu janji pihak KWSP.

Jadual Tarikh Pembayaran i Citra Kwsp

Berdasarkan semakan kami, semua sudah menerima duit bayaran i citra kwsp, masing masing sudah terima duit masuk akaun mereka. Payment bulan Ogos sudah pun selesai.

Untuk nilai RM1,000 kami pasti sekejap sahaja habis terutamanya yang sangat bergantung harap dengan duit ini. Apatah lagi yang tinggal di bandar besar dan keluarga besar. Bayar bil, bayar sewa rumah, beli barang dapur dan lain-lain lagi.

Sekarang ini sama-sama kita nantikan untuk payment bulan kedua pula. Boleh rujuk jadual di bawah ini dari masa ke semasa.

Baca Juga: Permohonan Terakhir! Bantuan RM200 Untuk Golongan B40 Sebelum 1 Oktober 2021

Jadual Pembayaran iCitra Masuk Dalam Akaun Bank

Bagi memudahkan pemegang akaun bank samada Maybank, CIMB, BSN, Bank Rakya,t Affin Bank, Agro Bank, Alliance Bank, Bank Islam, Bank Muamalat, Hong Leong Bank, Citibank, OCBC Public Bank, RHB Bank, Ambank, membuat semakan bila duit pembayaran masuk dalam akaun, kami kongsikan jadual masa yang boleh anda mula check pembayaran / payment kwsp i citra untuk bulan Oktober bermula 1 Oktober 2021 seperti di bawah ini :

Bayaran i Citra Gagal Kredit

Jika anda mendapati adaa masalah gagal kredit icitra anda di mana duit masih tidak masuk dalam akaun bank, saranan kami agar boleh terus menggunakan khidmat bantuan online ‘ASK LEYA’.

Ataupun boelh terus hubungi hotline kwsp di nombor 03-8922 4848.

Semoga masalah anda dapat diselesaikan dengan segera.

Soalan Lazim

1) Berapa bayaran yang akan saya terima dari EPF?

    • Jika anda mendapat kelulusan mengeluarkan sejumlah RM5000 untuk tempoh 6 bulan, bermakna anda aakan terima RM1000 untuk setiap bulan

2) Bila tarikh bayaran untuk bulan September?

    • Boleh rujuk pada portal OnViral

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *