Bibik nak mandikan baby tapi yang si Oreo ni over pulak. Meroyan tiba-tiba, habis kena gigit dan cakar.

Sewaktu memandikan bayi, jangan sesekali menggunakan air yang terlampau panas atau terlalu sejuk. Anda boleh mencurahkan air ke atas tangan terlebih dahulu bagi menyesuaikan suhu yang sesuai bagi bayi ini.

Sekiranya anda tidak mempunyai pemanas air atau water heater, jangan bimbang, gunakan sahaja air panas yang direbus bersama air paip untuk mendapatkan suhu yang sesuai. Apabila semua suhu air sudah sesuai, basahkan bayi secara perlahan-lahan.

Bagi langkah ini, anda mungkin perlu menjirus air sedikit demi sedikit beberapa kali bagi memastikan badan bayi basah sepenuhnya.

Baru je nak ambik air, nak mandikan bayi tu. Adalah pulak yang mengacau. Mungkin kucing tu dengar bayi tu menangis kot, tu yang kucing tu tak senang duduk. Kalau kucing tu kacau biasa-biasa je takpe lah. Ni jenis kacau yang naikkan kedua tangannya ke badan serta keluarkan kuku yang tajam tu. Makin bibik tu tegur sebab sakit, lagi lah dia buat sebab suara bayi tu makin kuat menangis. Bayi dengan kucing tu takda beza dua dua comel.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen terhibur melihat gelagat si oreo itu.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress