BKC Fasa 1 : Semakan Status & Pembayaran Tunai Di BSN

Untuk makluman kepada semua penerima Bantuan Khas COVID19 (BKC), anda akan mula menerima pembayaran BKC Fasa 1 BSN anda bermula 6 September 2021 yang lalu. Bagi mereka yang ternanti-nanti akan maklumat tarikh pembayaran, anda boleh semak status dan juga pembayaran BKC anda.

Join Channel Telegram Info Bantuan Kerajaan: https://t.me/portalsemakan

Tarikh Pembayaran BKC Fasa 1 Bagi Penerima Tunai BSN

Pembayaran Bantuan Khas COVID-19 (BKC) Fasa 1 akan dilakukan dengan pengkreditan kedalam akaun penerima dan pembayaran tunai secara rasminya bermula pada 6 September 2021 (Isnin). Proses pembayaran akan dilakukan secara berperingkat.

Baca juga: Ikuti Cara Ini Jika Sijil Vaksinasi Digital Anda Belum Dikemaskini

Langkah Membuat Semakan Status Kelayakan BKC Fasa 1

Untuk membuat semakan status kelayakan, anda boleh layari laman web HasilĀ  KLIK DISINI
Selain itu, anda juga boleh hubungi sendiri pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) Hotline BKC melalui talian 1-800-88-2747

Untuk makluman anda, pembayaran BKC ini akan dilakukan dengan cara pengkreditan kedalam akaun penerima akan dilakukan berdasarkan maklumat penerima yang telah dikemukakan oleh LHDNM kepada BSN sahaja.

Dokumen Yang Diperlukan

Untuk pembayaran secara tunai, penerima perlu membawa Kad Pengenalan ketika menghadirkan diri ke cawangan BSN dimana hanya wakil yang didaftarkan sahaja yang akan dibenarkan untuk mewakili penerimaan tunai BKC ini.

Notis Rasmi BKC Fasa 1 BSN

bkc fasa 1 bsn

Kadar Pembayaran BKC Berdasarkan Fasa

bkc fasa 1 bsn

Senarai Sebab Tidak Tersenarai Sebagai Penerima BKC

Sila rujuk senarai sebab di dalam gambar di atas sekiranya anda masih tidak tersenarai sebagai penerima Bantuan Khas Covid19 (BKC) ini. Anda mungkin tertanya-tanya memandangkan anda mungkin cukup syarat sebegai penerima akan tetapi anda masih belum tersenarai walaupun sudah memohon.

Maklumat Lanjut

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai semakan dan pembayaran BKC Fasa 1 BSN, anda boleh hubungi Pusat Perhubungan Pelanggan BSN melalui talian 1300-88-1900.

Jom tonton video dari Youtube OnviralĀ 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress