Bongkar!!! Ramai Terkejut Siapa Sebenar ABAM BOCEY Dengan ALI PUTEH Dalam Maharaja Lawak Mega 2016.

Abam Teruja Adiknya Ali Puteh Ke Separuh Akhir MLM 2016


Ahli kumpulan Bocey, Abam teruja apabila adiknya Ali dari kumpulan Puteh bakal bersaing di pentas Separuh Akhir Maharaja Lawak Mega (MLM 2016) pada malam ini.
Abam ketika ditemui Astro Gempak berkata, dia sendiri tidak menyangka adiknya mara ke peringkat Separuh Akhir MLM 2016.
“Ramai tidak tahu kami adik beradik kandung kerana kami sendiri pun tidak pernah heboh tentang perkara ini.
“Bagaimanapun, apabila kumpulan Puteh diumumkan sebagai peserta yang layak ke separuh akhir, saya bersyukur dan gembira untuk dia.
“Minat kami dalam bidang lawak sama. Kalau boleh saya mahu kami sama-sama berjaya sebagai pelawak,” katanya ketika ditemui di ADD Studio, Sunway Damansara pada Jumaat.
Sementara itu, adiknya Ali memberitahu Abam sentiasa menjadi pemangkin semangat buatnya untuk meneruskan cita-cita sebagai pelawak.
“Semasa mula saya dan Mamak nak sertai MLM 2016, abang saya, Abam banyak menasihati dan memberi tips kepada kami (Puteh).
“Bila Puteh berjaya ke peringkat ini, Abam adalah orang yang paling gembira dan dia mahu Puteh setanding Bocey.
“Tetapi saya tidak menganggap Bocey sebagai pesaing Puteh di pentas MLM 2016, kerana mereka sudah ada nama yang kuat dalam industri. Namun secara jujurnya, saya mahu mara ke pentas final bersama abang saya,” ujarnya.
Bagaimanapun menurut Ali, dia tidak mahu menggunakan populariti abangnya sebagai jalan mudah untuk mencipta nama sebagai pelawak.
“Abam selalu pesan kepada saya, walaupun kita adik-beradik jangan gunakan status itu sebagai ‘senjata’ untuk berjaya dalam industri ini,” katanya.
Dengan bertemakan ‘Pantun’ dan ‘Trend Terkini’ menyaksikan kumpulan Bocey, Puteh, LOL, Joras dan satu-satunya peserta solo, Rayza Mukim bakal berentap hebat untuk merebut tempat ke peringkat akhir MLM 2016.
Jangan lupa untuk menyaksikan pentas separuh akhir MLM 2016 yang dihoskan oleh Datuk AC Mizal, dan bersiaran secara langsung dari Dewan Teater Selangor, Shah Alam setiap hari Jumaat bermula jam 10 malam di saluran Astro Warna (132) dan Mustika HD (134).
Layari www.maharajalawakmega.com.my untuk info lanjut.

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress