Cara Tebus Baucar RM50 e-Wallet | Tebus Sekarang!

Cara Tebus Baucar RM50 e-Wallet | Perlindungan Tenang

Untuk pengetahuan semua, satu program perlindungan telah diperkenal dan diwujudkan oleh pihak kerajaan yang dipanggil Perlindungan Tenang. Program Perlindungan tenang kini menyediakan satu baucar sebanyak RM50 kepada mereka yang mahu menebusnya.

Baucar RM50 Perlindungan Tenang

Program Baucar Perlindungan Tenang ini merupakan inisiatif pihak Kerajaan Malaysia untuk memperluas perlindungan sosial kepada golongan B40. Melalui program ini, baucar RM50 diberi kepada penerima Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) yang layak bagi membantu mereka membeli produk Perlindungan Tenang yang meliputi kematian, kemalangan kerosakan harta benda dan lain-lain daripada syarikat insurans dan pengendali takaful berlesen.

Menariknya juga, Inisiatif ini terbuka kepada kesemua penerima BPR. Inisiatif ini akan ditawarkan kepada penerima BPR kategori isi rumah terlebih dahulu bermula pada tarikh 30 September 2021, sebelum dibuka kepada penerima BPR di bawah kategori yang lain dalam masa terdekat ini. Sila rujuk jadual di bawah untuk maklumat pembahagian fasa, kategori kelayakan penerima dan tarikh permohonan.

Sila baca artikel ini sehingga selesai tentang cara melakukan penebusan baucar RM50 Perlindungan tenang ini. Anda juga boleh layari laman web ONVIRAL.COM.MY untuk mengetahui berita-berita semasa serta bantuan

Cara Melakukan Penebusan RM50 e-Wallet Perlindungan Tenang

Anda boleh tebus RM50 e-Wallet Perlindungan Tenang ini hanya dengan menggunakan telefon pintar. Sila rujuk langkah di bawah untuk melakukan penebusan.

Cara Melakukan Semakan Penebusan Baucar

Sila rujuk langkah-langkah di bawah untuk melakukan semakan penebusan baucar:

  1. Langkah 1: Sila layari laman web dengan menekan pada pautan www.myptv.my
  2. Langkah 2: Sila masukkan maklumat Nombor Kad Pengenalan (MyKad) anda dan tandakan (/) di bahagian “YA, SAYA TELAH MEMBACA DAN MEMAHAMI NOTIS PRIVASI” dan “Saya bukan robot”.

Soalan Lazim

  • Soalan: Siapakah syarikat insurans dan pengendali takaful yang terlibat?
   Jawapan: Allianz, MSIG dan FWD Takaful adalah syarikat Insurans / pengendali takaful yang bekerjasama dengan Touch ‘n Go eWallet.
  • Soalan: Bolehkah saya menebus lebih daripada satu baucar?
   Jawapan: Tidak. Anda hanya boleh menebus satu baucar. Setiap penerima hanya akan menerima satu baucar bernilai RM50.
  • Soalan: Bolehkah saya menukar baucar menjadi tunai?
   Jawapan: Tidak. Baucar ini tidak boleh dipulangkan atau ditukarkan kepada wang tunai secara sebahagian atau penuh.
  • Soalan: Berapa lamakah baucar ini sah?
   Jawapan: Setelah anda menebus Baucar Perlindungan Tenang, tempoh sah sehingga satu tahun penuh dari tarikh kelulusan dengan syarikat insurans/pengendali takaful anda.

 

Maklumat Lanjut

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau memerlukan maklumat lebih lanjut, sila layari Portal di bawah :

Baca Juga : Bantuan RM480 ibu tunggal dan suri rumah B40. Mohon Sebelum 30 November 2021

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress