Jangan fikir mereka tak mampu,…Abang Foodpanda ini Berjaya Genggam PhD Walaupun Hanya Penghantar Makanan, Kagum dengan Cara dia Ini Penuhi Impian.

Kejayaan tanpa usaha bagaikan sesuatu yang hanya muncul didepan mata tanpa berbuat apa-apa. Tetapi kejayaan dengan usaha, cabaran dan pengorbanan memberikan kenangan dan perasaan manis setelah berjaya mencapai kecemerlangan yang diidamkan.

Bak kata perpatah, hendak ser1bu d4ya, tak nak ser1bu dal1h. Kata-kata yang amat sesvai untuk lelaki ini yang berjaya meng3nggam pengaj1an doktor falsafah (PhD) setelah 4 tahun berjuang untuk mencapai imp1an.

Siapa s4ngka, lelaki ini yang hanya r1der penghantar makanan FoodPanda ini seben4rnya se0rang yang berg3lar ‘Dr’. Merupakan Gaduan Ijazah Kedokt0ran (PhD) dalam b1dang Teknol0gi Farmaseutikal, Un1versiti Malaysia Pahang, Gambang.

Menervsi perk0ngsian di faceb0ok miliknya dan FoodPanda Rider Malaysia, dia melahirkan rasa syukur sepanjang empat tahun, dia mendapat sok0ngan dan restu keluarga serta doa ibu bapa dan isteri yang sentiasa memberikan sem4ngat.

Biarpun hanya bekerja sebagai penghantar makanan, ia tidak memat4hkan semangat untuk berj4ya. Jat1 diri itu menjadikan dirinya terus berjvang sehingga mera1h kejayaan sebegini.

Moga kisah ini menjadi insp1rasi!

Seterusnya ikuti perk0ngsian bel1au.

Alhamdulillah… akhirnya selesai juga pengajian setelah hampir 4 Tahun

Alhamdulillah..Selesai jua pengajian PhD ini setelah 4 tahvn..Syukur kpd Allah..Dialah yg menyelesaikan mas4lah..Dia jualah yg mempermud4hkan segala urusan..

Terima kasih yg tak terhingga kpd SV Prof Mimi Sakinah atas segala ilmu dan tunjuk ajarnya..

Terima kasih juga kpd emak dan ayah atas dor0ngan dan doa..tanpa doa dari mereka..must4hil rasanya untuk selesaikan pengajian ni.

Terima kasih juga kepada isteri yg tercinta kerana sangat menyok0ng dan memahami hidup sebagai seorang stvdent..terlalu banyak dvri dan ranj4u yang perlu diharvngi sepanjang 4 tahun ini..sempat jugak meng4ndung 2 kali.

Antara komen daripada netizen.

Alhamdulillah..Terima kasih Allah..

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress