Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) – Gaji RM2,081 – RM9,547 [23 Kekosongan]

23 Kekosongan Untuk Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) – Gaji RM2,081 – RM9,547

Permohonan untuk jawatan kosong ini mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk membuat memohon jawatan kosong di Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) seperti yang telah diiklankan.

Sejarah Dan Latar Belakang

Sebagai informasi untuk penubuhan, sejarah Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) berkait rapat dengan Pasukan Home Guard yang ditubuhkan dengan tujuan menjaga keselamatan kawasan setempat apabila darurat telah  diisytiharkan pada tahun 1948 dan kemudian telah dibubarkan pula selepas darurat diisytiharkan tamat pada 31 Julai 1960.

Maka bermula pada tarikh 28 Ogos 2013, RELA telah dinaiktaraf menjadi sebuah Jabatan Persekutuan dimana kini lebih dikenali sebagai Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA).

Jawatan Yang Ditawarkan

Kelulusan Minimum: Ijazah

1. Pegawai Pertahanan Awam Gred KP41 – 23 Kekosongan

Cara Membuat Permohonan Jawatan

Untuk makluman anda, kesemua kekosongan jawatan yang ditawarkan adalah di bawah Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) di seluruh negara. Oleh itu, permohonan hendaklah dilakukan di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Sila rujuk pautan-pautan di bawah untuk Permohonan di portal SPA &  info jawatan yang ditawarkan :-

Nota Penting : Tarikh Tutup Permohonan : 30 November 2021 (Selasa) jam 11:59 malam

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress