Malang tak berb4u. Takkan lori tu tak nampak kereta kat depan tu.

Bagai mentimun dan durian, itulah perumpamaan yang sesuai untuk kejadlan seperti ini. Kasihan tengok,apalah nasibb pemandu kereta tu. Entah ada penumpang ke atau tidak waIIahualam.

Apa yang dapat dilihat, pemandu kereta tersebut sudah berjaga-jaga dengan berhen.ti sedikit jaoh dari lori dihadapannya. Namun siapalah kita jika takdirr sudah menentukan.

Rata-rata netlzen menyaIahkan pemandu lori di belakang yang memandu agak Iaju sehingga tidak sempat memijak brek.

“khayaI lah tu, kalau tidak mesti dia boleh elak sebab jaoh lagi kereta tu”. Ya admin juga bersetuju dengan beberapa netizen yang menyuarakan rasa terkiIan. Tak kan tak nampak kan? AIIahu kasihannya sampai remvk tervk kereta tu.

Pemandu lori yang merempvh mend4kwa brek gagaI berfungsi. Ya jawapan ini seringkali dijadikan aIasan namun sejaoh mana kebe.narannya hanya pemandu yang tahu. Kalau benar brek tidak berfung.si,apakah solusinya? Hampir setiap hari berlaku kess seperti ini.

VIDEO

Admin terfikir, kalaulah kita yang menjadi m4ngsa seterusnya,apakah ada keadilan buat kita? Bagaimana jika ada penumpang seperti anak kecil dan orang tua? Diharapkan pihak puspak0m memperke.tatkan pemeriksaan terhadap jen.tera ber4t ini. Sudah terlalu kerap kess berlaku.

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress