Netizen Kecam Seorang Wanita Tepuk Tangan Selepas Keluarga Dijangkiti Covid-19

Seandainya disahkan positif Covid-19 selepas membuat ujian, pasti seseorang itu akan risau mengenai kesihatan yang dan kesan atas jangkitan virus itu.

Tetapi, berbeza situasi dengan seorang wanita ini  apabila netizen berkata dia bangga selepas tahu keputusan ujian swab dimana dirinya dan beberapa ahli keluarga disahkan positif covid-19.

Video yang rakam ini aksi “gembira” dan dimuat naikkan oleh seorang pengguna laman sosial Twitter @sasorikageyoshi yang memaparkan tangkap layar dari InstaStory dari wanita tersebut.

‘”Orang lain tengah sedih, stress, sebab Covid-19. Tapi ada pulak yang suka, bangga positive Covid-19 siap tepuk tangan dan kongsi di InstaStory ” tulis @sasorikageyoshi.

Ramai yang tengok video yang dirakaman itu di InstaStory itu juga ada dua warga emas dipercayai ibu bapa wanita tersebut ketika melakukan ujian swab test di dalam kereta  dan disyaki dijangkiti Covid-19.

“Kami semua suspek Covid-19 gais, aku tak tahu, nak nangis ke nak suka,” Caption wanita tersebut dalam loghat Kelantan.

Selepas dapat semua keputusan ujian tersebut, wanita itu seolah-olah suka dan meraikan dengan bertepuk tangan sambil merakam reaksi ibu bapanya di tempat duduk belakang.

Sebab itu, merata-rata warganet “pelik dan bingung” dan mempersoalkan tindakan wanita itu “happy go lucky” wanita itu posting tersebut hampir 3,700 kal.

Golongan yang berisiko tinggi

Mungkin belum rasa kehilangan..

Walaupun, ada juga yang bercakap penjelasan wanita itu yang mendakwa dia bertindak macam itu kerana hendak memberi semangat positif kepada ibu bapanya.

“Saya mohon maaf, jangan salah sangka.”

 

Patut ke kongsi dalam media sosial?

 

Kang ramai yang sangka Covid ni tak bahaya?

Sumber: Twitter @sasorikageyoshi

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress