Niat Pulang Sebenarnya Ziarah Ibu, Akan Tetapi Takdir Telah Ditentukan Untuk Pulang Ke Pangkuan Ibu Sebagai Jnazah

NIAT pulang untuk bertemu ibu namun, akhirnya pulang ke pangkuan si ibu sebagai Jnazah. Kembalinya seorang anak lelaki harapan si ibu kepada Pencipta-Nya. Jnazah ɴᴀʜᴀꜱ ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ jalan raya selamat ᴅɪᴋᴇʙᴜᴍɪᴋᴀɴ di Tanah ᴘᴇʀᴋᴜʙᴜʀᴀɴ Islam Al-Raudhah Nilai.

Allahyarham Qamarul Ariffin Bin Jasmi 25 tahun ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ selepas bergesel dengan sebuah lori treler. ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ yang ᴍᴇʀᴀɢᴜᴛ ɴʏᴀᴡᴀ anak muda berusia 25 tahun itu berlaku di lebuhraya Elite berhampiran susur ke Sepang.


Dikatakan arwh hendak pulang ke rumah kakaknya di Nilai untuk melawat ibunya. Si ibu dikatakan menetap bersama kakak arwh. Oleh kerana rindukan ibunya, arwh mengambil cuti tahunan dan berhasrat untuk pulang menemui ibunya itu.

Arwh bertolak dari Wesport setelah habis waktu berkerja sekitar pukul 04.00 petang pada sabtu yang lalu. Ketika dalam perjalanan motosikal yang ditunggang oleh arwh bergesel dengan sebuah lori treler dan ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ dan arwh ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ di tempat kejadian.

Arwh menyewa rumah di Pulau Indah bersama 2 orang rakan bujangnya dan baru 5 bulan berkerja di Wesport. Arwh adalah anak kedua dari 3 orang adik beradik. Yang pertama kakaknya dan yang ketiga pula ialah adik perempuan arwh.

Bermakna arwh adalah anak lelaki tunggal di dalam keluarga selepas bapanya ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ sejak beberapa tahun yang lalu. Kini anak harapan di dalam keluarga telah pergi selama lamanya meninggalkan ibu dan dua lagi adik beradik.

Pihak keluarga telah menghubungi kami pada hari sabtu yang lalu melibatkan pengurusan ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ arwh. Oleh kerana perlu melalui proses saringan covid-19 sebelum boleh ᴅɪʙᴇᴅᴀʜ siasat untuk mengetahui punca ᴋᴇᴍᴀᴛɪᴀɴ.

Semoga ibu dan adik beradik arwh redha dengan kehilangan insan yang mereka sayang. Setiap yang berlaku sudah Allah tetapkan. Kehidupan dan ᴋᴇᴍᴀᴛɪᴀɴ manusia hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui. Salam ᴛᴀᴋᴢɪᴀʜ kepada seluruh keluarga arwh

 

Sumber: Mr Wan Cai Official

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress