Permohonan Membuka Akaun Bank Islam Online

Permohonan Membuka Akaun Bank Islam Online | Pertama sekali anda perlu tahu apa itu fungsi bank, anda boleh google untuk mengetahui fungsi bank, dan anda perlu tahu juga kenapa kita perlu menyimpan duit di bank. Ini kerana dekat adanya simpanan sendiri di bank wang anda akan lebih selamat dan lebih terjaga dari segala ancaman. Jika berlaku apa-apa terhadap akaun anda kerana kesilapan bank dan sebagainya wang anda masih lagi selamat dan mengikut prosedur atau terma yang telah dikeluarkan oleh pihak bank dan bank negara. Di sini kami menunjukkan bagaimana anda boleh membuka bank islam secara online sahaja atau ke kaunter.

Permohonan Membuka Akaun Bank Islam Online

Untuk permohonan online anda boleh gunakan Virtual Account Opening (VOA).

Anda boleh layari : https://vao.bankislam.com.my/ untuk membuka akaun Bank Islam secara atas talian.

Seperti biasa anda perlu Apply dan isi detail sepenuhnya.

artikal berkaitan: Permohonan Kahwin Negeri Selangor

artikal berkaitan: Permohonan Skim Sewa Beli Rumah DBK

Permohonan Membuka Akaun Bank Islam di Cawangan Terdekat

Persediaan-persedian yang anda perlu buat sebelum datang ke cawangan dan membuka akaun simpanan di Bank Islam adalah ;

1) Kad Pengenalan Anda
2) Lesen Memandu atau apa โ€“ apa dokumen untuk pengesahan alamat semasa anda
3) Sediakan wang sebanyak RM 100 untuk membuka akaun bank islam.

Nota penting: Anda perlu diingatkan sila sediakan dokuman dan wang secukupnya ketika membuang pendaftaran untuk membuka akaun, selepas mengisi borang buka akaun dan tunggu giliran di panggil, jika dokumen tak lengkap dan wang tidak mencukupi akan merugikan masa anda dan akaun tidak dapat dibuka pada hari tersebut.

Proses perlu tunggu beberapa minit sahaja sebelum anda dipanggil untuk mengisi sedikit lagi maklumat seperti Nama Ibu, No Kad Pengenalan dan Penama/Waris.

Anda akan diberikan kad ATM Bank Islam dan dengan segera menukar pin kata laluan di ATM. Masa untuk aktifkan kad atm biasanya 24/48 jam. Sila aktifkan segera dan menukar no pin anda untuk keselamatan.

Mudah dan senang. Semoga perkongsian ini amat bermanfaat untuk anda!

Jom tonton video dari Youtube Onviralย 

5 thoughts on “Permohonan Membuka Akaun Bank Islam Online

  1. Good morning sir..can you help me..l want to open it new account..?๐Ÿ‘ณโ€โ™‚๏ธ๐Ÿ™๐Ÿ™‹โ€โ™‚๏ธ

  2. Saya ingin bertanya…saya ingin membuka akaun bank islam untuk simpanan saya sendiri untuk simpan di akaun bank islam…

  3. Saya dah pergi, tpi utk surirumah perlukan acc khas daftarkan dulu ssm dan lhdn, ada lgi dokumen yg diperlukan,harap daapt bagi kelonggaran pada surirumah utk buka acc, tujuan online tracsaction.tq๐Ÿ˜Š

  4. Saya pon nk buat cm ni, tpi depa ckp ssh dh skrg, tak mcm dlu, kalo surirumah kena ada ssm, dan berdaftar dgn lhdn, apa lg ntah depa nak, sama bank muamalat pon, nk bukak saja utk saving tak boleh dh,kecuali kalau bekerja maybe boleh, ada surat majikan ke apa

  5. Selamat pagi saya seperti nama di atas ingin bertanya kepada pihak tuan sekira nya permohonan saya untuk membuka akaun di terima atau di sebalik nya sebab saya ada membuat pengisian borang tersebut melalui on line 2 minggu lepas tetapi tidak ada tindak balas dari pihak tuan,
    Sampai lah ke hari ini tolong bagi penjelasan mengenai perkara tersebut,
    Terima kasih di atas layanan pihak tuan,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *