Semak Saman JPJ dan PDRM Dengan MyEG

Semak Saman JPJ dan PDRM Dengan MyEG | Kali ini kami akan kongsikan satu artikal cara semak saman online JPJ dan PDRM hanya melaui online sahaja. Dengan mudah anda boleh menyemak dan membuat bayaran dengan service yang disediakan di laman web ini. Laman web yang kami katakan adalah service dari MyEg. Di laman web ini ada pelbagai service telah disediakan termasuk juga pembaharui cukai jalan dan anda juga membuat potongan zakat serta pelbagai lagi kemudahan menarik disini. Jadi eloklah anda menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh pihak MyEG ini.  Tidak perlu sembang panjang mari kita baca langkah demi langkah untuk menyemak saman anda memalui perkhidmatan yang disediakan oleh pihak MyEG ini. Jadikan service ini sebagai budaya untuk anda guna dan menyemak saman anda setiap bulan.

Jom Semak Saman JPJ, PDRM dan AES di MyEG Service:-

Langkah-langkah yang perlu anda ikuti ialah :-

  1. Sila layari laman web  https://www.myeg.com.my/
  2. Untuk pengguna pertama kali anda perlu membuat pendaftaran di laman web ini dahulu sebelum menggunakan service dari MyEG ini.
  3. Login menggunakan nama dan kata laluan yang telah anda daftarkan.
  4. Klik pada logo berkenaan jika ingin membuat semakan, contoh untuk saman JPJ dan AES klik pada logo JPJ begitu juga dengan Saman PDRM.
  5. Seterusnya, klik butang ‘ SEMAK & BAYAR SAMA ‘ untuk membuat semakan serta membuat bayaran untuk seterusnya.

Selain itu Pihak MyEG ada menyediakan perkhidmatan penghantaran email jika anda mahu mengenai saman baharu dan sebagainya.

Sekiranya anda ada sebarang perosalan dan pertanyaan boleh hubungi:-

anda boleh hubungi 03-7801 8888 atau klik pada Contact Us

Semoga artikal Semak Saman JPJ dan PDRM Dengan MyEG Service amat bermanfaat kepada anda dan anda boleh kongsikan artikal ini kepada semua.

Related Posts

© 2023 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress