Sukar Hamil ? Ustaz Perubatan Islam Pecah Rahsia Ikhtiar Wanita Haid Tidak Teratur dan Cyst

Anak dan Perempuan sesuatu yang tidak dapat dipisahkan . Siapa saja yang tidak mahukan anak penguat kasih sayang sesebuah keluarga , datangnya si buah hati yang dinanti-nanti tidak kira yang baru bernikah atau telah lama kerana ia pelengkap isi rumah .

Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan mempunyai anak . Namun begitu , tidak semua pasangan dikurniakan rezeki anak dalam mahligai yang dibina .Hal ini kerana , ada pasangan yang mengambil masa bertahun-tahun untuk memiliki zuriat selepas pelbagai ikhtiar dilakukan.

Secara faktor kesihatan umumnya wanita akan menjalini pemeriksaan untuk mengenalpasti masalah jika melebihi jangkamasa yang lama tidak dapat hamil secara natural.

Antara faktor kesihatan yang boleh menjadi penyebab berlaku susah hamil adalah seperti :
1.Sperma tidak berkualiti
2.Radang PelviS (PID)
3.PCOS ( Sindorm Ovari Polisistik)

Oleh itu, kita juga disarankan untuk berjumpa dan mendapatkan rawatan dengan pengamal perubatan islam yang dipercayai sebagai alternatif kedua selepas mendapatkan rawatan doktor.

Dikenali Ustaz Perubatan Islam Al-Mujahiddin yang bergiat aktif di facebook dan tiktok dalam setiap perkongsian beliau , ramai yang telah datang dari dalam negeri dan luar negeri malahan sabah dan sarawah untuk mendapatkan rawatan ikhtiar dan menjadi asbab hamil selepas berubat atas izin Allah .

Dalam perkongsian Ustaz , pasangan yang “try to concieve” mungkin juga mempunyai masalah melibatkan emosi,gangguan mahkluk halus seperti saka/keturunan,santau dan sihir yang memerlukan perawatan secara islam . Justeru , ustaz ada berkongsi antara ikhtiar awal menggunakan kelapa bakar yang boleh dibuat sendiri oleh pasangan sebelum mendapatkan rawatan dengan beliau.

Bahan diperlukan :

1.Kelapa Muda
2.3 Batang Serai
3.1 sudu garam halus
4.8@10 biji lada hitam

cara-cara :
1.tebuk lubang kelapa muda untuk masukkan 3 batang serai
2.3 batang serai yang diketuk
3.Secubit dua garam
4.lada hitam yang ditumbuk han cur
5.masukkan semua bahan kedalam kelapa dan kacau perlahan
6.Bakar diatas api sekitar 15-20 minit
7.Angkat lalu dibacakan sebelum diminum :

 

i) Al-Fatihah 3x
ii) Al-Ikhlas 3x
iii) Bismillah LIMA 3x
iv) Selawat Nabi 3x

Selepas minum , jika berasa seperti loya,muntah,senak,sebu perut,ari-ari berdenyut,nafas menjadi laju,berpeluh-peluh,kepala jadi berat dan badan rasa mengigil juga berasa tidak tentu arah dan berlaku luar biasa dari kebiasaan, adalah disarankan untuk mendapatkan rawatan islam berhampiran . Hal ini kerana kemungkinan besar mengalami gangguan.

 

Kelapa bakar boleh diamalkan sebaik habis “period” dan selang 5 hari sehinggalah tarikh period yang akan datang.Kemudian “stop” selama sebulan kelapa bakar dan kerapkan bersama dalam tempoh waktu subur . Sekiranya telah lama tidak “period” , adalah sangat disarankan amal sehingga “period” kembali normal.

Cubalah , mana tahu ikhtiar ini sesuai dan serasi dengan penerimaan badan kita , semoga menjadi asbab insha Allah.

Bagi yang ingin mendapatkan rawatan terus bersama Ustaz Perubatan Al-Mujahiddin, boleh teruk ke laman facebook beliau Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin  atau hadir sendiri ke Bukit Lintang Melaka .

Jom tonton video dari Youtube Onviral 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress