Taobao Malaysia Kini Dibuka di MyTown, Cheras

Adakah anda adalah salah seorang yang suka membeli-belah atas talian, terutamanya di Taobao? Jika anda adalah orang itu, kami mempunyai beberapa berita baik untuk anda (tidak baik untuk dompet anda): Kedai Taobao bersedia membuka cawangan fizikal terbesar di Malaysia.

Taobao yang terkenal dengan laman web jualan atas talian yang paling popular mula mengorak langkah seterusnya. Kini ia memberikan anda peluang untuk mencuba secara fizikal dan menyemak produk sebelum membeli produk mereka.

The Star Online melaporkan bahawa Kumpulan Alibaba telah mengumumkan pembukaan kedai kedai 5,000 kaki persegi baru oleh Lumahgo.

Kedai yang akan dibuka di MyTown Shopping Centre di Kuala Lumpur, akan dilancarkan semula pada 29 November.

“Pembukaan gedung Taobao kami yang terkini menunjukkan komitmen kami kepada para pembeli dan jenama tempatan, memandangkan kami melancarkan lagi perkhidmatan dan pengalaman untuk pasaran Malaysia,” kata pengurus pemasaran Tmall World Malaysia, Jess Lew dalam kenyataan akhbar yang dipetik portal berita.

Antara perkara yang anda boleh berbelanja di kedai termasuk barangan bayi, elektronik, perabot, dan peralatan kecantikan dari kedua-dua pedagang tempatan dan Cina.

Kedai akan membolehkan pembeli memilih item dengan mengimbas kod QR dan memuktamadkan pembelian melalui aplikasi Taobao.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Lumahgo New Retail Sdn Bhd Fabian Kong berkata inisiatif pembukaan kedai itu adalah untuk menyediakan lebih banyak sentuhan untuk pengguna semua peringkat umur di Malaysia, terutama mereka yang tidak biasa dengan membeli-belah dalam talian.

Kami rasa anda perlu mula menjimatkan untuk berbelanja hebat di Kedai Taobao, kanak-kanak lelaki dan perempuan.

Taobao Malaysia Kini Dibuka di MyTown, Cheras

Dengan Singapura menjadi kedai Taobao yang pertama di Asia Tenggara dengan pelancarannya pada pertengahan September 2019, rakyat Malaysia dapat melihat sendiri juga.

Tidak seperti rakan Singapuranya yang memberi tumpuan kepada barangan perabot rumah, kedai Malaysia akan melihat pelbagai barangan untuk didapati. Dari perabot ke barang-barang kecantikan kepada produk elektronik dan bayi, barangan yang dijual oleh pedagang tempatan dan Cina.

Walau bagaimanapun, perbezaan utama adalah bahawa kedai akan berperanan sebagai “pintu masuk”, khususnya untuk mereka yang tidak tahu atau tiada pengalaman membeli-belah dalam talian, untuk mendapatkan pengetahuan.

Jess Lew, pengurus pemasaran Tmall World Malaysia berkata kedai itu akan menyediakan pengalaman membeli-belah hibrid yang unik yang mengintegrasikan teknologi dengan runcit tradisional.

Menurut ketua pegawai eksekutif Lumahgo Retail Sdn Bhd, Fabian Kong, kedai fizikal Taobao adalah laman web membeli-belah dalam talian China yang menghampiri orang yang tidak biasa dengan teknologi.

Dengan kewujudan Taobao Store ini di Malaysia anda tidak perlu lagi untuk membeli barangan secara online tanpa melihat atau memegang barangan itu. Terus ke kedai Taobao ini untuk melakukan sentuhan setiap barangan yang anda mahukan itu.

Jom tonton video dari Youtube Onviral 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Onviral - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress